Top

Jáhlová kaše

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 4-5

Suroviny:

  • 300 g jáhel
  • 1 litr rýžového mléka
  • špetka soli
  • skořice
  • med dle chuti na pokapání
  • raw kakao na posypání
  • 1 lžíce másla
  • nasekané oříšky nebo semínka
  • případně ovoce na ozdobení (borůvky, jahody, maliny)

Příprava:

Jáhly třikrát prolijte horkou vodou a nechte okapat na sítu. Pak je zalijte v hrnci mlékem, osolte a na mírném ohni vařte doměkka.

Hotové oslaďte medem, přidejte kousek másla, posypte skořicí, kakaem, oříšky a ovocem.

 

Kdy recept zařadit během redukčních programů:

Jáhlová kaše se ideálně hodí ke snídani. Dětem lze podávat i jako sladkou variantu oběda či večeře.

 

(autor receptu: Wellnessia)

Share
Andrea Pudlovská

Zatím žádné komentáře

Sorry, the comment form is closed at this time.