Top

Cibulačka s hráškem

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 500 g cibule
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného libečku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 kostka bujónu Würzl (bez glutamátu)
  • 500 g očištěných brambor (nové brambory neloupejte)
  • 100 g hrášku (mražený nebo čerstvý)
  • petrželová nať nebo jarní cibulka na ozdobu

Příprava:

Cibuli nakrájejte na plátky a dejte ji spolu s pokrájenými bramborami vařit do půl litru vody. Přidejte Würzl a veškeré koření.

Jakmile jsou brambory měkké, bobkové listy vyjměte a obsah hrnce rozmixujte.

Vsypte hrášek a nechte ještě 5 minut na mírném ohni.

Polévku můžete dochutit posekanou petrželovou natí.

 

Kdy recept zařadit během redukčních programů:

Polévka se hodí jako lehké jídlo k obědu.

 

(autor receptu: upravený recept Aleny Mokré)

Share
Andrea Pudlovská

Zatím žádné komentáře

Sorry, the comment form is closed at this time.