Top

Dýňová polévka

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička chilli (nemusí být)
  • 1 menší dýně hokaido
  • 0,75 l vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu Würzl

Na ozdobu:

  • Sójová smetana nebo olej z dýňových semínek
  • Čerstvý koriandr nebo petrželka
  • Dýňová nebo slunečnicová semínka

Příprava:

Dýni omyjte a pokrájejte na kostky. V hrnci si na olivovém oleji orestujte cibuli, česnek a koření. Poté vložte do hrnce dýni, zalijte vroucí vodou, přidejte kostičku bujónu a vařte doměkka (cca 20- 30 minut). Nakonec vše dohladka rozmixujte. Polévku můžeme ozdobit kapkou sójové smetany nebo oleje z dýňových semínek, čerstvým koriandrem, petrželkou a semínky.

 

Kdy recept zařadit během redukčních programů:

Zeleninová polévka nás v podzimních i zimních měsících příjemně zahřeje. Hodí se k jako lehká večeře nebo s plátkem celozrnného pečiva k obědu.

Share
Andrea Pudlovská

Zatím žádné komentáře

Sorry, the comment form is closed at this time.

#Wellnessia

Wellnessia footer 1Wellnessia footer 2Wellnessia footer 3Wellnessia footer 4Wellnessia footer 5Wellnessia footer 6Wellnessia footer 7Wellnessia footer 8
Wellnessia YouTube +420 603 460 311 info@wellnessia.cz Na Poříčí 38, 110 00 Praha 1
Wellnessia
YouTube
+420 603 460 311
info@wellnessia.cz
Na Poříčí 38, 110 00 Praha 1

Copyright 2016© Wellnessia s.r.o., IČ: 48111716

Cookie policy | Mapa webu

Copyright 2016© Wellnessia s.r.o., IČ: 48111716 | Cookie policy | Mapa webu