Top

Křupavá pečená ryba

Suroviny:

  • 200 g filet mořské ryby
  • 10 g slunečnicová semínka
  • 1 hrstka směsi čerstvých nasekaných bylinek (kopr, čerstvý koriandr, petržel…)
  • 1 lžička olivový olej
  • sůl, bílý pepř
  • citronová šťáva

Postup:

Rybu pokapejte citronovou šťávou, potřete olivovým olejem a opepřete. Na rybu pevně přitiskněte směs semínek a bylin a pečte v troubě. Na závěr můžeme krustu zapéct pod grilem, aby hezky křupala. Podávejte s pečenou zeleninou a rýží.

Jak na pečenou zeleninu? Všechnu zeleninu – dýni, mrkev, celer… – očistíme, omyjeme a nakrájíme. Rozehřejeme si buď troubu, nebo rozpálíme pánev. Všechnu zeleninu promícháme s trochou oleje a opepříme. Pečeme dozlatova. Zeleninu si dáme do mísy. Česnek utřeme se solí, přidáme k opečené zelenině, promícháme a podáváme. Zeleninu je možné jakkoli obměňovat.

 

(autor receptu: Kristýna Kalinová a Wellnessia)

 

Share
Andrea Pudlovská

Zatím žádné komentáře

Sorry, the comment form is closed at this time.