Top

Jahelník se švestkami a jablky

Doba přípravy: 25 minut

Suroviny:

  • 150 g jáhel nebo 3/4 kg uvařené jáhelné kaše
  • 8-10 lžic medu, rýžového biosirupu nebo agáve sirupu
  • 200 g sušených biošvestek (předem je na několik hodin namočte)
  • 0,5 kg nahrubo strouhaných jablek
  • 100 g rozinek
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu nebo vanilkového biopudinku

Příprava:

Uvařte  jáhelnou kaši: 150 g vypraných jáhel zalijte 750 ml tekutiny, tj. cca 1 díl jáhel na 4 díly tekutiny. Můžete použít biomléko, obilný nápoj (rýžový, špaldový apod.) nebo máte-li rádi ovocnou chuť, tak jablečný mošt. Nechte kaši částečně vychladnout a promíchejte se sirupem nebo s medem. Doslaďte podle chuti.

Do vymazané formy na dno namačkejte polovinu oslazených vychladlých jáhel. Na ně naskládejte okapané, předem namočené švestky.

Strouhaná jablka smíchejte se skořicí, rozinkami a pudinkem a vytvořte z toho další vrstvu. Na jablka dejte druhou polovinu jáhel.

Dejte zapéct cca na 35 – 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Povrch nechte ke konci zezlátnout pod grilem.

S čím tento recept kombinovat a kdy ho zařadit během redukčních programů:

Hodí se jako hlavní jídlo na oběd či jako sladká snídaně či dopolední přesnídávka. Můžete vyzkoušet i obměnu – makový jáhelník, kdy ovoce nahradíte 100 g mletého máku a kromě medu dochutíte pravou vanilkou a skořicí.

 

Převzato, se svolením autorky, z Bioabecedáře Hanky Zemanové

Share
Andrea Pudlovská

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

#Wellnessia

Wellnessia footer 1Wellnessia footer 2Wellnessia footer 3Wellnessia footer 4Wellnessia footer 5Wellnessia footer 6Wellnessia footer 7Wellnessia footer 8
Wellnessia YouTube +420 603 460 311 info@wellnessia.cz Údolní 212/1, 147 00 Praha 4
Wellnessia
YouTube
+420 603 460 311
info@www.wellnessia.cz
Údolní 212/1, 147 00 Praha 4

Copyright 2016© Wellnessia s.r.o., IČ: 48111716

Cookie policy | Mapa webu

Copyright 2016© Wellnessia s.r.o., IČ: 48111716 | Cookie policy | Mapa webu